STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

luni, 16 noiembrie 2009

Stadioane Liga 3 Stadionul "UMT", Timisoara - UMT Timisoara

Stadionul "UMT", Timisoara
UM Timisoara

Stadionul "UMT" apartine formatiei UM Timisoara si are o capacitate de 9.900 de locuri. In prezent se afla intr-o stare de degradare. In 2001/2002 Pe acest stadion s-a jucat meciuri de Liga 1.

Date tehnice

Nume: Stadionul "UMT"
Adresa: Aleea Avram Imbroane (denumire veche: Aleea cfr, Cartier: GARA DE EST), Nr.56
Anul constructiei: 1960
Anul inaugurarii: 1960
Renovare: 2001
Capacitate: 9.900locuri

Stadionul UMT - fotoreportaj


În vara lui 2001, UMT-ul uimea întreaga lume a fotbalului printr-o promovare istorică în divizia A. Era prima performanţă notabilă a unei trupe care în cei 40 de ani de existenţă a oscilat mai mereu între eşaloanele doi şi trei. În vara promovării, arena de la Pădurea Verde a suferit o serie de modificări. S-a renunţat la tabela în forma unui turn de apă, s-au schimbat podelele din lemn ale tribunei I şi s-au montat 5.000 de scaune la tribunele principale. Atunci, în vara lui 2001, arena UMT era una dintre cele mai cochete din ţară, prin izul britanic inspirat de tribuna acoperită şi de cele doua peluze.
Din păcate, aventura "zebrelor" în primul eşalon n-a durat decât un an. Alb-negrii au retrogradat din postura de "lanternă roşie", cu doar 15 puncte agonisite în 30 de partide. A fost începutul sfârşitului pentru UMT, singura formaţie care a reuşit să ia faţa Politehnicii în fotbalul timişorean de după Revoluţie. În sezonul următor, "mecanicii" au fost excluşi din campionatul diviziei B pentru o datorie neachitată Rapidului. Apoi au agonizat câţiva ani buni în mocirla diviziei C, fără să emită în vreun sezon pretenţii la promovare. Sfârşitul s-a produs în vara anului trecut când, după o ruşinoasă retrogradare în Liga a IV-a, conducerea Uzinelor Mecanice a hotărât desfiinţarea secţiei de fotbal.
Astfel, rămas fără gazdă, stadionul de la Pădurea Verde a început să se degradeze văzând cu ochii. Tribuna I nu mai există de câţiva ani, după ce acoperişul de lemn a cedat datorită zăpezii. Tribuna a II-a pare scena unui război. Cu greu se mai poate găsi un scaun întreg. Din loc în loc, răsare din ciment câte o tufă (la propriu!), care în loc să mai coloreze aspectul morbid al arenei, nu face decât să întregească dimensiunile dezastrului. Peluza dinspre vestiare e şi ea inutilizabilă. La baza construcţiei a răsărit un copac cu coroana bogată, care nu lasă să se întrevadă decât mici frânturi din gazon. Singurii vizitatori ai peluzei sunt câţiva câini vagabonzi care şi-au făcut culcuş la umbra tabelei de fier.

Poze










2 comentarii:

  1. Felicitări pentru site, dar te rog să specifici sursa fotoreportajului. http://gabrieltoth.blogspot.com/2009/07/cat-de-repede-se-degradeaza-un-stadion.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat pentru acest stadion si pentru aceasta echipa a UMT-ului:(

    RăspundețiȘtergere