STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

marți, 3 noiembrie 2009

Stadioane Liga 1 13. Stadionul "Tineretului", Brasov - FC Brasov




13. Stadionul "Tineretului", Brasov
FC Brasov




Stadionul Tineretului este stadionul oficial al clubului de fotbal FC Braşov. Stadionul este amplasat în cartierul Bartolomeu din Braşov, pe strada Sportului nr.1. Este cunoscut şi sub denumirea de "Stadionul Silviu Ploeşteanu", fostul nume al arenei.

Date tehnice


Poreclă: Silviu Ploeşteanu
Fondat: 1960
Locaţie:
Braşov
Nume complet: Stadionul Tineretului
Renovat: în curs de renovare
Beneficiar:
FC Braşov
Capacitate: 12.500 (cu o peluză în renovare)

Istoric

Tribunele au o capacitate de 12.670 de locuri. Momentan este cel mai mare stadion al oraşului Braşov
In trecut FC Brasov isi disputa meciurile de acasa pe stadionul Municipal care are o capacitate de aprox. 30.000 de locuri dar este într-o stare avansată de degradare şi nu poate găzdui nici un eveniment.

În anul 2009, a fost inaugurată instalaţia de nocturnă, într-un meci de campionat împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş.

Noul Stadion

Pe locul actualului stadion Municipal se va construi un nou stadion, Braşov Arena de 23.000 de locuri, stadion ce va fi cel mai mare stadion din Braşov. Acesta va avea 3 stele (standardele UEFA), toate locurile sale vor fi acoperite, şi va fi deţinut de către clubul FC Braşov şi primăria oraşului.
Noul stadion va fi realizat de Primăria Braşov în colaborare cu FC Braşov, iar lucrările de demolare a vechiului stadion au început deja.
Primarul George Scripcaru şi patronul Clubului FC Braşov, Ioan Neculaie, au prezentat, marţi, proiectul viitorului stadion. Potrivit primarului braşovean George Scripcaru, investiţia totală pentru acest proiect va fi de aproximativ 30 milioane euro, contribuţia celor două părţi urmând a fi de câte 50 la sută.
"Stadionul va avea o capacitate de 23.000 de locuri, va fi de cinci stele, cu tribună acoperită, cu nocturnă, cu gazon încălzit, pentru a nu fi probleme în perioada rece a anului, care durează destul de mult la Braşov. Va fi un stadion exclusiv deastinat fotbalului, în plus fiind prevăzute spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, săli de conferinţă, spaţii expoziţionale, birouri, parcări sub şi supra-terane, cu aproximativ 4.000 de locuri", a spus Scripcaru, într-o conferinţă de presă.





Poze Stadion "Tineretului"

















Un comentariu:

  1. http://steagulrosu.wordpress.com/stadionul/ uite aici o istorie ceva mai exactă a stadionului din Brașov

    RăspundețiȘtergere