STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

joi, 12 noiembrie 2009

Stadioane Liga 3 Stadionul "Olimpia", Satu-Mare - Olimpia Satu-Mare

Stadionul "Olimpia", Satu-Mare
Olimpia Satu-Mare

Stadionul Olimpia Satu Mare are o capacitate de 18.000 de locuri şi este administrat de Municipiul Satu Mare prin Administraţia Domeniului Public. Pe acest stadion isi disputa locurile de acasa Olimpia 2008 Satu-Mare.

Date tehnice

Nume: Stadionul “Olimpia”
Localizare: Satu-Mare
Anul constructiei: 1936-1942
Anul inaugurarii: 1942
Beneficiar: Olimpia 2008 Satu-Mare
Renovare: -
Capacitate: 18000 locuri


Istoric



Stadion “Olimpia” a avut ocazia să găzduiască în trecut meciurile unor echipe mari din fotbalul românesc şi că, echipa Olimpia Satu Mare a fost şi în divizia A, dar din păcate realitatea de astăzi este foarte sumbră atât din punctul de vedere al stadionului cât şi a echipei care se află doar în divizia D. Cândva, pe stadionul care pare să se prăbuşească şi să intre în întunericul uitării, evoluau nume mari ca Zoltan Ritli, Daniel Prodan, Mircea Bolba iar dintre antrenori Emeric Jenei, Gheorghe Staicu şi mulţi alţii.

Renovare sau ... demolare

Pentru stadionul Olimpia din Satu Mare s-a alocat sumă de 3,4 miliarde lei vechi pentru executarea lucrărilor de renovare necesare, pentru achitarea cheltuielilor şi pentru întreţinerea gazonului. Nu este o sumă exagerat de mare pentru un an de zile dar nici nu se vede vreo schimbare seriosă deoarece, momentan nici gazonul nu se află într-o stare deosebit de bună şi nici tribunele, unde în loc de spectatori şi de scaune, sunt grămezi de lemne putrezite. Pe lângă cei 3,4 miliarde lei vechi se mai alocă o altă sumă de 1,5 miliarde lei vechi anual pentru participarea la campionate a celor 6 echipe de juniori şi copii care folosesc astăzi stadionul şi care funcţionează sub patronajul Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Echipele de juniori fac antrenamente pe stadion în fiecare zi. Anul trecut a fost lansată o licitaţie pentru reabilitarea stadionului dar nu s-a prezentat nici o firmă iar părerea viceprimarului Kereskenyi Gabor este că „firmele de construcţii din Satu Mare nu pot face faţă unor asemea provocări”. Tot el a spus că deşi s-a pomenit chiar şi de o eventuală demolare a stadionului, acesta nu ar fi o idee bună. Singura soluţie de salvare a stadionului ar fi privatizarea dar „toţi cei care au vrut să pună mâna pe stadion s-au dovedit a fi neserioşi” a mai adăugat viceprimarul. Chiar şi pentru întreţinerea unei echipe în divizia B ar fi nevoie de o sumă de 40 miliarde lei vechi, deci este nevoie de un investitor cu foarte mulţi bani care să modernizeze stadionul şi să întreţină măcar o echipă în divia B a campionatului de fotbal românesc.Situaţia celorlalte stadioane din municipiu este şi mai dezastruoasă de aceea viceprimarul Kereskenyi Gabor şi-a propus să facă împreună cu comisia de sport şi cu reprezentanţii din domeniu, un inventar al cluburilor şi bazelor sportive din municipiu: „este un haos în domeniul acesta, există terenuri de fotbal despre care nici nu se ştie cine este proprietarul” a mai precizat tot el.În concluzie, cu firme de construcţii incompetente şi investitori neserioşi, poate niciodată nu vom avea în Satu Mare un stadion cu care să nu ne facem de ruşine şi o echipă măcar în divizia B, dimpotrivă şi acesta pe care îl avem va fi demolat.Când ne gândim că un oraş ca Urziceniul de pildă, de trei ori mai mic decât Satu Mare şi cu o putere economică de zece ori mai mică, joacă prin cupele europene, nu ne rămâne decât să ne exprimăm regretul că în Sătmar nu se găsesc nici autorităţi şi cu atât mai puţin, intreprinzători particulari, îndrăgostiţi de fotbal.

Poze

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu