STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 6 noiembrie 2009

Stadioane Liga 2(Seria VEST) Stadionul Municipal "Dealul Florilor",Baia-Mare - FC Baia-Mare

Stadionul Municipal "Dealul Florilor", Baia-Mare
FC Baia-Mare

Este stadionul pe care echipa de fotbal FC Baia Mare îşi desfăşoară partidele de pe teren propriu. Are o capacitate de 15.524 de locuri.

Date tehnice

Nume: Stadionul Municipal ‘’Dealul Florilor”
Adresa: Str. Câmpul Tineretului nr. 1, Baia Mare
Anul constructiei: 1929
Anul inaugurarii: 9 aprilie 1929
Renovare: 2008/2009
Capacitate: 15 554 locuri
Categorie UEFA: 1*
Alte denumiri: Arena de fotbal, Stadionul 23 August

Istoric

In 9 aprilie 1923 se inaugurează, pe locul actualului stadion, Arena de fotbal, primul teren regulamentar al oraşului, cu meciul Clubul Sportiv Baia Mare (CSB) - Stăruinţa Oradea, scor 0-1.
In 9 august 1953 - peste 10.000 de spectatori asistă la inaugurarea Stadionului 23 August, cu meciul Metalul - Sturm Sanct Polten (Austria), scor 4-4
In anii ’50, Stadionul "Dealul Florilor" a fost conceput ca un stadion olimpic, pe care se puteau desfăşura meciuri internaţionale. La acea vreme, arena băimăreană era una dintre cele mai moderne din ţară. Avea până şi pistă de alergare. Stadionul a fost conceput la început cu instalaţie de nocturnă, dar lucrarea nu s-a finalizat. În afară de evenimentele fotbalistice, se desfăşurau manifestări sportive de importanţă naţională.
După căderea comunismului în România (1989), numele este schimbat în Stadionul Dealu Florilor.
Stadionul Dealul Florilor, a gazduit nume mari ale fotbalului european ca Real Madrid si Steaua Bucuresti.

Modernizare stadionului


Stadionul este actualmente în curs de modernizare. Prezentăm mai jos câteva planuri ale stadionului, aşa cum va arăta când vor fi finalizate lucrările.





Stadionul va intra în reparatii capitale, care se vor finaliza în 2010 (în imagini aveti planul realizat de un birou de arhitecturã din Cluj-Napoca ).Asta înseamnã mãrirea corpului tribunei oficiale înspre parcare, consolidarea si acoperirea tribunelor de lângã “oficialã”, si a peluzei dinspre oras, pânã în dreptul tabelei de marcaj. Tribuna a doua va fi doar consolidatã, alte lucrãri fiind foarte greu de realizat din cauza vecinãtãtii cu cimitirul. Nu ne aruncãm mai departe cu presupunerile, asteptãm sã vedem ce se va face. Momentan, se lucreazã la canalizarea din jurul stadionului.
Modernizarea stadionului "Dealul Florilor" din Baia Mare a intrat în impas. Dacă autorităţile băimărene nu vor găsi şi alte surse de finanţare decât bugetul local, anul acesta lucrările se vor opri. Municipalitatea speră, totuşi, să obţină cofinanţarea proiectului de către ministerul de resort, sens în care s-au trimis deja documentaţiile privitoare la planul de europenizare a arenei fotbalistice.
În condiţiile unui buget de criză, municipalitatea băimăreană nu va aloca sume importante de bani pentru continuarea lucrărilor de modernizare a stadionului Dealul Florilor. Acest lucru a fost anunţat de către Cristian Anghel, primarul municipiului Baia Mare. Edilul urbei a subliniat că în proiectul de buget pe anul 2009 s-au inclus doar 10 miliarde lei vechi pentru această investiţie de anvergură. Din această sumă, precizează primarul, se vor putea realiza doar lucrările de închidere a spaţiilor situate sub gradenele stadionului. În urma acestor lucrări, vor rezulta mai multe spaţii comerciale, care vor fi închiriate firmelor interesate. Pentru continuarea lucrărilor la modernizarea stadionului, autorităţile băimărene au cerut sprijinul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Municipalitatea băimăreană speră să convingă conducerea MTS de necesitatea coparticipării financiare la reconstrucţia stadionului Dealul Florilor, pentru ca arena fotbalistică din Baia Mare să se apropie cât de cât de standardele europene din domeniu. Anul trecut, din bugetul local s-au alocat 20 de miliarde lei vechi pentru executarea lucrărilor la stadionul Dealul Florilor.

Poze
























Un comentariu:

  1. specificati sursa de unde aveti majoritatea pozelor. e usor sa le downloadezi si sa le postezi oriunde. un simplu link nu strica domnilor.

    RăspundețiȘtergere