STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 13 noiembrie 2009

Stadioane Liga 3 Stadionul "Municipal", Onesti - FCM Onesti

Stadionul "Municipal", Onesti
FCM Onesti
Stadionul "Municipal" din Onesti are o capacitate de 10.000 de locuri. Aici isi disputa jocurile de acasa echipa de liga IV FCM Onesti.

Date tehnice

Nume: Stadionul “Municipal”
Localizare: Municipiul Onesti
Anul constructiei: 1988/89
Anul inaugurarii: 1989
Renovare: 2003
Capacitate: 10.000locuri
Categorie UEFA: 1*
Alte denumiri: “Mecon”

Istoric


Totul a început în 1988.
Mecon Gheorghe Gheorghiu Dej, o echipă abia înfiinţată, promovează în Divizia C. Cu un stadion nou, Mecon spera să aibă un cuvânt de spus în fotbalul românesc. Promovată cu Steluş Roşca, Mecon îl numeşte antrenor pe Gheorghe Zaharia. Dincolo de lot, conducerea, una entuziastă, visa la clipe măreţe pentru Mecon.
Nicolae Wilhelm, director IUGTC Oneşti, şi omul care sprijinea echipa din umbră, dar şi Nicolae Puiu, omul bun la toate, cel care se ocupa îndeaproape de echipă.

Wilhelm a construit un stadion împotriva Ceauşeştilor
Nicolae Wilhelm avea în cap să construiască un stadion pentru echipa sa. În Oneşti existau încă două arene, Energia şi CSM Borzeşti, însă acestea nu-l mulţumeau. Văzuse în Suedia un stadion micuţ care s-ar fi pretat Mecon-ului. Zis şi făcut. Cu materiale recuperabile, dar şi cu munca oamenilor din fabrică, cei care susţineau echipa, a început construcţia stadionului Mecon. Ore de muncă, uneori la lumina farurilor, noua arenă urma să aibă un gazon de o calitate deosebită, cu un drenaj excelent. Totul a mers bine până în 1989. Cineva din întreprindere, invidios pe „Neamţ”, aşa cum era poreclit Wilhelm, a făcut o plângere la cabinetul 2, cel al Elenei Ceauşescu. O echipă de control s-a deplasat la Oneşti pentru a verifica dacă Wilhelm onstruia un stadion din beton. Pus în gardă, „Neamţul” a vrut să acopere urmele. Într-o noapte, muncitorii de la IUGTC, au cărat pământ cu basculantele pentru a acoperi tribunele de beton. Când inspectorii au ajuns la Oneşti au găsit un gazon şi nioşte maluri de pământ. Sesizarea nu s-a confirmat, aşa că lucrurile puteau merge mai departe.


Poze













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu