STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

luni, 9 noiembrie 2009

Stadioane Liga 2(Seria VEST) Stadionul Municipal "Von Neumann",Arad - UT Arad

Stadionul Municipal "Von Neumann", Arad
UT Arad

Inaugurata in anul 1946, datorita baronului Francisc von Neumann, cel care a infiintat si UTA, micuta arena aradeana este o copie fidela a celebrului stadion Higbury din Londra, insa la o scara mult mai mica. Capacitatea stadionului este de 7300 locuri. Pe acest stadion isi disputa jocurile de acasa echipa UTA Arad.

Date tehnice

Poreclă: Micul Highbury
Locaţie: Calea Aurel Vlaicu 36
Nume complet: Stadionul Francisc von Neumann
Construit: 1940
Deschis: 1946
Renovat: 2006
Capacitate: 7 300 locuri
Beneficiar:
UTA Arad
Suprafaţă de joc: gazon natural

Istoric

Construcţia stadionului UTA a început în 1940 şi a fost inaugurat la 1 septembrie 1946 cu ocazia meciului UTA Arad - Ciocanul 1-0. Pe acea vreme era considerat unul dintre cele mai frumoase stadioane din ţară. Baronul Francisc Neumann a fost un mare admirator a formaţiei Arsenal F.C.. Astfel, a încercat să construiască un mic Highbury la Arad, importând atât forma stadionului londonez de atunci, cât şi culorile "tunarilor". Se spune că şi iarba a fost adusă din Anglia.
Cu timpul s-au făcut destule modificări estetice, care au mai schimbat faţa arenei. Totul culminând cu vara anului
2006 când, pentru a obţine licenţa de disputare a meciurilor pentru Liga I, stadionul a suferit cele mai mari modificări de cosmetizare şi reparaţii din 1946 până astăzi. Municipalitatea a investit mai mult de 700.000 euro pentru dotarea stadionului cu scaune, repararea structurii de rezistenţă a tribunelor, vestiare noi, cameră test antidoping, cameră de prim ajutor, tunel de intrare a echipelor, sector VIP, o nouă instalaţie de sonorizare, sector media ultramodern şi altele. În viitor se intenţionează achiziţionarea unei tabele electronice moderne, a instalaţiei de nocturnă, precum şi a înălţării unor noi peluze din aluminiu, pentru a mării capacitatea stadionului.

Poze
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu