STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 30 octombrie 2009

Stadioane Liga 1 3. Stadionul "Steaua" din Ghencea, Bucuresti

3. Stadionul "Steaua" din Ghencea, Bucuresti
Steaua Bucuresti

Stadionul "Steaua" este cea mai moderna arena de fotbal din Romania. Pozitionat in sud-vestul Bucurestiului, in cartierul Ghencea, stadionul "Steaua" face parte din "Complexul Sportiv Steaua" fiind o arena tipica de fotbal (fara pista de atletism).
Capacitatea oficială a stadionului a fost iniţial de 30.000 locuri, dar în 1991, când au fost puse scaunele de plastic, aceasta a scăzut la 28.000. Stadionul a fost renovat în 1996 şi apoi din nou în 2006 (gazon nou, tribune, vestiare), fiind pregătit pentru a gazdui meciuri de UEFA Champions League.

Istoric

Constructia a fost inaugurata in aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua - OFK Belgrad (scor 2-2). La inceputul deceniului 9 au inceput lucrarile instalatiei de nocturna, aceasta fiind inaugurata pe 14 august 1991, la un meci Steaua-FC Bacau (scor 4-1). Mai tarziu, in 1996, arena din Ghencea a fost modernizata in totalitate, tribunele fiind dotate cu scaune, cantonamentul jucatorilor de sub tribuna a doua fiind renovat la nivelul unui hotel de patru stele, iar utilitatile fiind aduse la standardele vremii.Este stadionul pe care a jucat, in afara multiplei campioane a Romaniei - Steaua -, si echipa nationala, calificata pana in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din 1994.Stadionul "Steaua" reprezinta pentru toti stelistii o mare mandrie. Unic in tara prin facilitati, poate gazdui partide de fotbal la standardele impuse de FIFA si UEFA, atat in ceea ce priveste confortul si securitatea spectatorilor cat si al facilitatilor oferite mass-media.Stadionul este dotat cu un sistem de supraveghere a spectatorilor dotat cu un numar de 7 camere fixe si 9 camere mobile, acestea avand posibilitatea de a lua imagini chiar si de la intrarea spectatorilor in stadion. La tribuna oficiala exista o camera de monitorizare performanta care este folosita, in caz de nevoie, de catre fortele de ordine.
Tabela a fost inaugurată la meciul Steaua - Dinamo din primăvara anului 2007. Aceasta tabelă poate afişa rezultatul, marcatorii, reluările, meciul în direct sau imagini de pe banca tehnică. Stadionul este denumit de către oficiali ai clubului Steaua „Templul fotbalului Românesc”.

Poze2 comentarii:

  1. este cel mai frumos sar ar trebui schimbate scaunele deoarece sau decolorat

    RăspundețiȘtergere
  2. ghena de gunoi a bucurestiului.staul de oi...putine

    RăspundețiȘtergere