STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

luni, 16 noiembrie 2009

Stadioane Liga 3 Stadionul "Flacara", Moreni - Flacara Moreni

Stadionul "Flacara", Moreni
Flacara Moreni

Stadionul "Flacara" are o capacitate de 10.000 de locuri si a fost construit in 1922, dupa care a fost renovat pe timpul comunistilor in anii '80. A gazduit meciurile de acasa a formatiei Flacara Moreni.

Date tehnice

Nume: Stadionul “Flacara”
Localizare: Moreni, jud. Dambovita
Anul constructiei: 1922
Anul inaugurarii: 1922
Renovare: anii '80
Capacitate: 10.000 locuri


Istoric

Nascuta din parinti occidentali, crescuta de comunisti si condamnata dupa Revolutie, echipa de fotbal Flacara Moreni este un caz ciudat al sportului romanesc.

Tribuna de la care dadea indicatiitehnico-tactice Tudor Postelnicua ramas neschimbata.
Infiintat in 1922, clubul de fotbal Flacara Moreni ar fi trebuit sa aiba destinul cuminte al echipelor care traiesc din si pentru un oras de circa 20.000 de locuitori. La bazele aparitiei echipei au stat muncitorii si inginerii petrolisti englezi, americani si olandezi, care ridicasera in 1905 prima sonda moderna din zona, una bogata in petrol.

Poze








2 comentarii:

  1. In primul rand si tribuna aia din care se dadeau indicatii s-a modernizat si schimbat total.Am copilarit in zona si cunosc perfect.In al doilea rand exprimarea cu ”AU RIDICAT O SONDA” e cel putin nefericita-sonda se sapa,nu se ridica si asta o spune un inginer petrolist.Mai invatati copilasi ceva carte inainte sa va aruncati pe afirmatii neverificate.Hai pa!

    RăspundețiȘtergere
  2. sal...
    eu am luat informatiile de pe wikipedia si de pe alte site-uri, pt ca n-am de unde sa stiu date despre fiecare stadion in parte. Iar daca doresti poti sa mi dai informatii si niste poze mai noi (daca ai) despre stadionul din Moreni.
    merci.

    RăspundețiȘtergere