STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 6 noiembrie 2009

Stadioane Liga 2(Seria EST) Stadionul "Farul", Constanta - Farul Constanta



Stadionul "Farul", Constanta

Farul Constanta

Stadionul Farul este un stadion multifuncţional din Constanţa, utillizat de echipa de fotbal FC Farul Constanţa.Baza sportivă FC Farul Constanţa - proprietate publică a statului, aflată în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost dată în folosinţă gratuită, pe o perioada de 49 de ani, Clubului Sportiv FC Farul Constanţa pe data de 12.07.2001. Capacitatea stadionului este de 15500 locuri.

Date tehnice

Numele stadionului:stadion”Farul”

Adresa:STR.PRIMAVERII ,NR.2

Nocturnă:daCapacitate (lucşi):1270 LUCSI

Dimensiunile terenului:100m x 68m

Anul inaugurării stadionului:1971(construit in 1965)

Data ultimei reparaţii:2007

Locuri parcare in stadion:100,autocare 5Locuri parcare in vecinatatea stadionului:200,autocare :50.

Facilitati presa:Zona presa:numar locuri acoperite-100camera conferinta presa,camera jurnalisti(press area):internet ,pupitre.

Facilitati suporteri: 15500 scaune noi,monitorizare sistem video stadion,intrari cu turnicheti,tabela electronica,grupuri sanitare ,wc-uri ecologice,puncte de prim ajutor ,statie de amplificare.

Facilitati echipe,oficiali:vestiare moderne pentru echipe,cabinet medical,camera antidoping,pentru arbitrii,oficiali,locuri de parcare pentru autocare in incinta clubului.

Baza sportiva F.C. Farul Constanta- proprietate publica a statului,aflata in administrarea Ministerului Tineretului si Sportului , a fost data in folosinta gratuita pe o perioada de 49 de ani Clubului Sportiv F.C . Farul Constanta,conform H.G. 666\12.07.2001.Transmiterea imobilului(baza sportiva) s-a facut pe baza de protocol incheiat intre Ministerul Tineretului siSportului si Clubul Sportiv F. C. Farul Constanta la data de 17.08.2001.

Istoric

Amplasat in vecinatatea unui mare lac pe care se practica sporturi nautice, intr-un splendid complex de terenuri sportive si parcuri, in aproprierea imediata a statiunii Mamaia.Dispune de o instalatie pentru nocturna inaugurata in anul 1970, renovata in anul 1999, aducand-o la parametri conform normelor F.I.F.A si U.E.F.A., pentru transmisiuni interne si internationale, inclusiv prin satelit. Stadionul este prevazut cu scaune si dotari pentru atletism, pretabil marilor concursuri, terenuri de antrenament, vestiare, cabine, sali de forta si recuperare, club, sediu administrativ, cabinete medicale, hotel sportiv pentru 30 de persoane, bufet- snack, cantina restaurant, si altele


Poze































Un comentariu: