STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 6 noiembrie 2009

Stadioane Liga 2(Seria EST) Stadionul "Municipal", Bacau - FCM Bacau




Stadionul "Municipal", Bacau

FCM Bacau

Stadionul Municipal are o capacitate de 17500 locuri si este prevazut cu nocturna. Pe acest stadion evoluiaza echipa FCM Bacau. In 2008-2009 aici a jucat meciurile de acasa si echipa Stiinta Bacau.Dupa ce in anul 2003 a primit acceptul de a organiza meciuri internationale din partea UEFA, stadionul Municipal nu a mai suferit nicio modificare, iar in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare deoarece autoritatile nu au mai investit deloc in mentinerea sa. In 2009 are loc renovarea partiala a stadionului.

Date tehnice

Locaţie: Bacau, România
Nume complet: Stadionul Municipal
Renovat: 2003,2009
Beneficiar:
FCM Bacau
Capacitate: 17.500
Categorie UEFA: 2**
Nocturna: 1400 lucsi
Dimensiuni: 105 x 68
Suprafaţă de joc: gazon natural

Istoric

Arena bacauana a fost renovata in mai multe randuri pe vremea cand la conducerea echipei se afla insusi primarul Dumitru Secheleriu, cel care a decis sa ii poarte si numele, schimbandu-l din Nicolae Paduraru.Dupa ce in anul 2003 a primit acceptul de a organiza meciuri internationale din partea UEFA, stadionul Municipal nu a mai suferit nicio modificare, iar in prezent se afla intr-o stare avansata de degradare deoarece autoritatile nu au mai investit deloc in mentinerea sa.

Vechea baza sportiva a fost distrusa

Necesitatea unei baze noi sportive si a unui stadion este motivata de distrugerea vechii baze sportive, cindva mindria Bacaului, care a fost decimata prin impartirea terenurilor. Schimbul de teren s-a facut in timpul vechii administratii Sechelariu, iar actualul stadion a ramas fara teren de antrenament. Acest lucru a fost semnalat de primarul Romeo Stavarache de la preluarea mandatului, iar anul trecut si de Mircea Sandu, mai-marele Federatiei Romane de Fotbal, prezent in Bacau, care a spus clar ca fara baza de antrenament un stadion nu poate fi omologat. Intr-un cuvint, “adio” competitii europene de orice fel. Bacaul a avut si baza sportiva din Parcul Cancicov, care imediat dupa revolutie a fost demolata si s-a aprobat constructia Muzeului de Stiinte Naturale. Baza Letea este pe chituci si ea. Pe linga terenul de fotbal a funtionat o sala de lupte, una de baschet si singurul poligon de tir al Bacaului. Din toate a ramas doar stadionul. Decimate au fost si baza nautica sau “Consart”, zone in apropierea carora se gaseste acum domeniul fosului primar. Apogeul a fost insa distrugerea bazei din centrul orasului

Constructia unui nou stadion




In cartierul CFR, din municipiul Bacau, se va construi o moderna baza sportiva, care va include si un stadion cu 20.000 de locuri – consilierii locali au aprobat planul urbanistic zonal pentru viitoarea constructie – noul stadion este necesar deoarece actualul teren nu are baze sportive de antrenament si nu poate fi omologat, ele facind obiectul schimburilor de terenuri din timpul administratiei SechelariuBacauanii vor avea o noua baza sportiva, la nivel european, cu dotari moderne. Aceasta va include si un stadion municipal, ce va fi unul dintre cele mai cochete si moderne din tara. Primii pasi deja au fost facuti, cind consilierii locali bacauani au aprobat planul urbanistic zonal al viitoarei constructii. Amplasamentul va fi in intravilanul municipiului Bacau, pe strada General Stefan Guse 2 – 4.
Proiectul se va numi “Complex de sanatate si servicii – Construire baza sportiva – Stadion Municipal”, obiectiv de investitii cu o solutie arhitectural-structurala spectaculoasa ce va constitui o piesa reprezentantiva, un semnal si un simbol pentru oras. Proiectul cuprinde, in afara stadionului, o sala de sport, teren de antrenament, pista de atletism si un hotel.

20.000 de locuri capacitate

Noul stadion din Bacau va semana cu International Stadium din Haifa. Singura diferenta este ca stadionul din Haifa, care se afla in faza de constructie, are o capacitate a tribunelor de 30.000 de locuri. Stadionul din Haifa este realizat în colaborare cu KSS London si S. Gendler Architects, din Anglia. Noul stadion municipal va avea o capacitate de 20.000 de locuri. Aleile pietonale vor avea minim sapte metri latime, iar in caz de nevoie vor putea deveni si carosabile. Parcarea va avea o capacitate de aproape 2.000 de autoturisme si se va situa pe minim 4 hectare de teren. In proiect, este luata in calcul chiar si amenajarea unei parcari subterane. Accesul la stadion va fi impartit pe aces public, vip, sportivi si servicii. Zona destinata publicului va fi amenajata printre altele cu un muzeu al trofeelor, magazin vinzare articole sportive, toalete, ascensoare pentru persoanele cu handicap, pachete gradene, bufet, un fast-food cu 200 de locuri, o cafenea cu 80 de locuri si optional chiar un club de fitness, loc de joaca pentru copii si bowling. Zona vip va avea un salon de relaxare si vizionare, camere interviu, loja vip, acces la cafenea, salon de discutii private de 15 metri patrati, acces la vestiarele sportivilor, dar si birourile administrative. Pentru sportivi se vor face vestiare, garderoba, piscina pentru 30 persoane, sauna cu bazin mare, sala incalzire, sala forta, cabinet medical sau doua sali de instruire tactica. Stadionul va include si dotari specifice pentru presa, precum si alte anexe. Studiul de fezabilitate, urmatorul pas al investitiei, va arata si sumele ce trebuie luate in calcul pentru ridicarea unui astfel de edificiu.

Poze




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu