STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 6 noiembrie 2009

Stadioane Liga 2(Seria VEST) Stadionul Municipal"Nicolae Dobrin", Pitesti - FC Arges Pitesti

Stadionul Municipal"Nicolae Dobrin", Pitesti

FC Arges Pitesti

Stadionul Nicolae Dobrin este unul dintre cele mai frumoase arene de fotbal de la noi din tara. Are o capacitate de 16500 de locuri. Pentru argeseni acest stadion reprezinta foarte mult deoarece el poarta numele marelui fotbalist pe care FC Arges l-a dat tarii: Nicolae Dobrin.


Date tehnice

Nume complet: Stadionul Municipal “Nicolae Dobrin”
Localizare: Pitesti
Anul constructiei: 1964
Anul inaugurari: 2 mai 1964
Renovare: 2000, 2008(montarea nocturnei)
Capacitate: 16 500 locuri
Nocturna: 1400 lucsi
Categorie UEFA: 2**
Acces:
dinspre Sala Sporturilor, acces pietonal
dinspre Cimitirul Sf. Gheorghe: acces pietonal si auto
porti de intrare in tribune: 7 + intrarea de la tribuna oficiala.

Istoric





Stadionul a aparut dupa ce, in 1962, Dinamo Pitesti a promovat pentru prima data in Divizia A, iar necesitatea unei noi arene, mai moderne, devenise un lucru firesc. Echipa evolua pe terenul din Strand, construit in 1936, si s-a considerat ca merita, pentru Divizia A, un stadion nou. Primaria si Armata au inceput amenajarea gropii de langa cimitir si, dupa mai bine de un an de munca, stadionul a fost gata la inceputul anului 1964. Noul stadion a fost numit "1 Mai". Inaugurarea a avut loc pe 2 mai 1964, cu un meci amical disputat intre Dinamo Pitesti si Spartak Sofia, scor 3-0 pentru alb-violeti. In continuarea manifestarilor prilejuite de prezentarea noii arene pe care FC Arges urma sa joace, pitestenii au mai disputat si alte partide amicale in compania unor adversari foarte puternici, cum ar fi Bonsucceso Rio de Janeiro, scor 2-1, Lazio Roma, scor 2-1 si Szeghed, scor 3-2.
De-a lungul anilor, arena din Trivale a cunoscut cateva etape de modernizare: a fost instalata pista de atletism, au fost amenajate vestiarele, tunelul de acces si spatiul destinat bancilor de rezerve. Pana in Revolutie, au fost inaltate tribunele si a inceput amenajarea tribunei a II-a , care nu a fost finalizata nici pana in prezent. Dupa 1989, prima modificare a fost cea a numelui stadionului. S-a renuntat la denumirea de "1 Mai" si s-a apelat la cea de "Municipal", asta pana cand Consiliul Local a aprobat ca arena din Trivale sa poarte numele celui care a facut mare acest club, Nicolae Dobrin.
Modernizarile au continuat, au fost instalate scaune, moment in care capacitatea se reduce de la 17 500 la 16 500 de locuri. Anii 2000 aduc reamenajarea Centrului de Copii si Juniori care primeste numele de "Leonte Ianovschi". A fost schimbata tabela de scor, gazonul de asemenea a fost inlocuit. In prezent au fost ridicati si stalpii de nocturna, sase la numar.
Recordul de asistenta a fost stabilit in anul 1979 cand 28 000 de suflete s-au ingesuit pentru a vedea meciul dintre FC Arges si Nottingham Forest din turul II al Cupei Campionilor Europeni.
La stadion se poate ajunge foarte usor. Din centrul orasului, din fata magazinului Trivale se pleaca pe Bulevardul Eroilor (pe langa Muzel Judetean) pana se ajunge la intersectia cu strada Stadionului. In stanga intersectiei se afla stadionul.
In 2008 s-a montat nocturna la stadion. Cu ocazia acestui eveniment s-a jucat un meci amical inter fostele glorii ale clubului si actuala formatie.



Poze





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu