STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

vineri, 13 noiembrie 2009

Stadioane Liga 3 Stadionul "Mircea Chivu", Resita - FC Scolar Resita

Stadionul "Mircea Chivu", Resita
FC Scolar Resita
Stadionul "Mircea Chivu" se afla in Valea Domanului si gazduieste meciurile formatiei FC Scolar Resita (fosta FCM Resita). Capacitatea stadionului este de 12.500 de locuri si a fost renovat anul acesta in vara.

Date tehnice

Nume: Stadionul “Mircea Chivu” (Valea Domanului)
Localizare: Resita
Anul constructiei:
Anul inaugurarii:
Renovare: 2009
Capacitate: 12.500locuri
Categorie UEFA: 2**
Baza sportiva mai cuprinde:
-Stadion cu teren gazonat
-Pista alergari
-Sala de forta (cu aparatura complexa)
-Vestiare
-Bazin refacere
-Sauna
-Teren zgura
-Teren handbal
-hotel cu 14 camere de doua paturi, un apartament si sala de sedinte si vizionare


Istoric

Pe acest stadion s-a jucat in decursul anilor meciuri din prima liga din Romania atata timp cat a existat echipa FCM Resita. Dupa desfiintare acesta a ramas in paragina 3 ani de zile , dupa care in 2009 s-a inceput renovarea stadionului. La stadion s-au pus scaune si s-a renovat in totalitate vestiarele.

Modernizarea Stadionului

Corpul vechi al Stadionului „Mircea Chivu“ a suferit, în ultimele două luni, noi modernizări. Având în vedere că mulţi dintre tinerii fotbalişti fie sunt navetişti, fie locuiesc în gazdă, prof. Cristian Bobar, directorul F.C. Şcolar Reşiţa, s-a gândit să valorifice apartamentul foştilor administratori ai stadionului, de-alungul anilor, spaţiu ajuns într-o evidentă stare de degradare. Astfel, cei mai talentaţi dintre sportivi vor putea beneficia de cazare, în condiţii dintre cele mai moderne. Este vorba de două camere a câte patru paturi, dotate cu mobilier nou şi televizoare. Şi, fireşte, de grup sanitar. „Până la sfârşitul anului, vom definitiva lista cu jucătorii recomandaţi de antrenorii clubului care ar merita să beneficieze de cazare la stadion, ne-a declarat prof. Cristian Bobar. Sunt convins că şi părinţii lor vor fi mulţumiţi, fiindcă vor fi şi mai în siguranţă.“ În altă ordine de idei, oficialii clubului sunt în stadiu avansat cu demersurile pentru acoperirea terenului de zgură cu un covor sintetic, pe care cei peste 300 de copii şi juniori din Valea Domanului îl aşteaptă cu mare nerăbdare.
Articol iunie 09
În tribunele de pe „Mircea Chivu“ s-a încheiat montarea scaunelor, iar gazonul este o adevărată masă de biliard după retuşurile făcute în ultimele zile. Cosmetizarea arenei nu se opreşte însă aici, totul urmând a fi pus la punct în cel mai mic detaliu, astfel încât Reşiţa să fie o gazdă perfectă pentru meciurile vicecampioanei României, „Poli” Timişoara. „Miercuri vor veni oficialii timişoreni pentru a inspecta baza sportivă. E foarte posibil ca «Poli» să joace primele patru etape de acasă ale returului în Valea Domanului”, a spus Cristian Bobar, directorul FC Şcolar Reşiţa.

Poze
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu