STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

luni, 2 noiembrie 2009

Stadioane Liga 1 10. Stadionul "Tudor Vladimirescu", Tg. Jiu - Pandurii Tg. Jiu

10. Stadionul "Tudor Vladimirescu", Tg. Jiu
Pandurii Tg. Jiu

Stadionul Tudor Vladimirescu este principala arenă sportivă din Târgu Jiu. Stadionul găzduieşte echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, dar este dotat şi cu pistă de atletism. Arena a fost inaugurată în 1963, iar în 2005, odată cu promovarea în Liga 1 a echipei locale, a fost complet renovat, iar baza sportivă a fost mărită cu mai multe terenuri de antrenament dotate cu gazon natural şi sintetic.Din 2007, Stadionul Tudor Vladimirescu dispune şi de nocturnă. A fost botezat după Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluţiei de la 1821

Date tehnice

Stadionul Tudor Vladimirescu
Fondat: 1963
Locaţie: Târgu Jiu
Nume complet: Stadionul Municipal Tudor Vladimirescu
Construit: 1960
Deschis: 1963
Renovat: 2005
Beneficiar: Pandurii Târgu Jiu
Capacitate: 9.200
Suprafaţă de joc: gazon natural

Istoric

Proiectul de investiţii din stadionul Municipal a fost ideea preşedintelui Marin Condescu. Acesta, după ce echipa a promovat în primul eşalon, a decis ca o parte din banii veniţi de la sponsori să se îndrepte spre baza sportivă.
Stadionul a fost inaugurat in anul 1963, insa in anul 2005, atunci cand formatia gorjeana a promovat pentru prima oara in istorie in primul esalon, a fost renovat din temelii, iar intre timp in jurul sau s-a construit un intreg complex sportiv, cu terenuri de antrenamente atat cu gazon natural, cat si cu sintetic, dar si o sala polivalenta.
De asemenea, din 2007, arena Tudor Vladimirescu dispune si de nocturna. La meciurile din campionat, nu se pot pune in vanzare decat 2.000 de bilete deoarece 7.000 de locuri sunt ocupate de abonati, toti veniti din partea sindicatului din minerit, care este si principalul sponsor al echipei.
În 2009, aici a avut loc finala Cupei României, între CFR Cluj şi FC Timişoara.

Poze














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu