STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

marți, 3 noiembrie 2009

Stadioane Liga 1 18. Stadionul "Orasenesc Dacia", Mioveni - FC International Curtea de Arges

18. Stadionul "Orasenesc Dacia", Mioveni
FC International Curtea de Arges


Stadionul Dacia este un stadion de de fotbal din Mioveni care este folosit de Dacia Mioveni si International Curtea de Arges. După promovarea echipei în Liga a II-a în 2003, primăria oraşului a început construirea unei a doua secţiuni a tribunelor. S-a început cu tribuna oficială care are în partea superioară locuri speciale pentru presă şi o cabină pentru asigurarea transmisiei audio-video a meciurilor. În prezent stadionul are o capacitate de 7.000 de locuri pe scaune.

Date tehnice

Locaţie: Mioveni, România
Nume complet: Stadionul Dacia
Deschis: 2000
Renovat: 2007
Extins: 2003
Beneficiar:
CS Dacia Mioveni , Internaţional Curtea de Argeş
Capacitate: 7.000
Suprafaţă de joc: gazon natural

Istoric

Instalaţia de nocturnă a fost inaugurată în luna mai a anului 2007, cu ocazia meciului amical dintre Dacia Mioveni şi campionana de atunci a româniei, Dinamo Bucureşti. Primul meci în Liga I al Daciei s-a disputat pe acest stadion în 28 iulie 2007 împotriva Rapidului. Alături de terenul de joc se află o clădire care adăposteşte toate utilităţile necesare unui stadion de fotbal: vestiare, duşuri, saună, cabinet medical, minihotel.

Cand a evoluat in Liga 2, Inter Curtea de Arges a jucat meciurile de acasa la Pitesti pe Stadionul Strand.


In Curtea de Arges se gaseste Stadionul Municipal, dar care este in renovare. El va fi gata in 2010 si va avea o capacitate de 10000-12000 locuri cu instalatie de nocturna. Gazonul a fost inlocuit in vara lui 2009.Poze cu Stadionul "Orasenesc" din Mioveni


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu