STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

miercuri, 4 noiembrie 2009

Stadioane Liga 2(Seria VEST) Stadionul "Municipal", Drobeta Turnu Severin


Stadionul "Municipal", Drobeta Turnu Severin
FC Drobeta Turnu Severin

Stadionul Municipal este cel mai mare stadion din Drobeta Turnu-Severin, având o capacitate de 28.000 de locuri(22000 pe scaune dupa renovare) fiind unul din cele mai mari din România, a fost inaugurat în anul 1977 şi a fost folosit de clubul FC Drobeta Turnu Severin.


Date tehnice

Fondat: 1977
Locaţie: Drobeta Turnu Severin
Construit: 1977
Renovat: 2009
Proprietar: Primaria Drobeta Turnu Severin
Beneficiar: FC Drobeta Turnu Severin
Capacitate: 28.000(22000 pe scaune)

Renovarea Stadionului 2009


Din ianuarie 2009 stadionul este în plin proces de modernizare acesta implicând: schimbarea gazonului, reabilitarea tribunelor, a vestiarelor, dar şi refacerea pistei de atletism a arenei, urmând să fie inaugurat în octombrie 2009
Stadionul Municipal Drobeta Turnu Severin a cunoscut un amplu proces de renovare ce va implica reabilitarea tribunelor pe care vor fi montate în jur de 20-25000 de scaune, gazonul a fost deja refăcut, ceea ce a implicat o serie de lucrări precum:
-Suprafaţa de joc conţine 21 de drenuri plus o centură perimetrala, de colectare şi deversare a apei.
- Suprafata de joc este pe nisip steril cu sistem automat de irigare.
- Se lucreaza la modernizarea vestiarelor si a tunelului de acces.
- S-au înlocuit toate gardurile împrejmuitoare
- la inceputul lui august va fi gata pista de atletism.
- Vor incepe lucrarile de reabilitare a teraselor, pentru ca apoi sa fie montate scaunele pentru spectatori.
- Prima tribuna ce va dispune de scaune este cea oficiala, urmand ca apoi pe rand sa se rezolve si celalalte sectoare.
- Se vor monta cel puţin 22.000 de scaune.
- In 2010 se va putea rezolva şi problema cu nocturna, pentru a îndeplini condiţiile omologării FIFA.
Dupa ce va fi renovat complet Municipalul din Drobeta Turnu Severin va fi un stadion la standarde europene.


Stadionul municipal, pe ultima sută de metri
22.000 de scaune de culoare albă şi albastră vor fi montate în tribune până pe data de 5 noiembrie, când edilul-şef al Severinului, Constantin Gherghe, vrea ca modernul stadion să fie gata. Până atunci, în fiecare zi, el va inspecta şantierele de lucru din corpul administrativ şi va băga în şedinţe pe constructori, pentru ca totul să iasă ca la carte. La inaugurarea oficială, „Universitatea” Craiova va juca cu echipa „Dinamo” Bucureşti, data exactă urmând a se stabili peste puţin timp.
Primarul din Drobeta-Tur­nu-Severin, Constantin Gher­ghe, şi viceprimarul Nicolae Pa­poniu s-au aflat ieri, pentru mai bine de o oră, la stadionul municipal din zona Meva, pentru a vedea care este sta­diul precum şi calitatea lucră­rilor ce se execută. Repre­zen­tanţii Primăriei vor ca, până pe data de 5 noiembrie, când este termenul final, să vină zilnic aici, în inspecţie, şi vor organiza şedinţe cu toţi reprezentanţii firmelor care şi-au unit forţele pentru a cons­trui unul dintre cele mai mo­derne stadioane din ţară.
O iubire alb-albastră
În zilele următoare, se vor monta în tribune 22.000 de scaune de culoare albă şi al­bas­tră, gazonul arată impe­ca­bil, însă mai este de lucru în cor­pul administrativ şi la faţa­da clădirii. „Nu sunt prea mul­ţumit de stadiul lucrărilor. Vreau să se lucreze şi repede, şi bine. Sunt anumite zone un­de îmi place, dar în unele părţi se mai pot face modificări. Le-am spus celor cinci construc­tori implicaţi în această com­plexă lucrare că termenul de predare a lucrării este 5 no­iembrie. Să fie clar! De altfel, îi vom băga zilnic în şedinţă şi vom veni zilnic aici să-i ins­pec­tăm şi să vedem cum lu­crează şi în ce ritm. Vreau ca severinenii mei dragi să se bucure de unul dintre cele mai mo­derne stadioane din ţară, că merită acest lucru. Scaunele sunt în culorile alb şi albastru pentru că echipa mea de suflet este Universitatea Craiova. Şi cred că mulţi severineni şi me­hedinţeni ţin cu Craiova de mici! Nu am stabilit încă data me­ciului de inaugurare al Cra­iovei cu Dinamo!”, ne-a de­cla­rat primarul Severinului, Cons­­­tantin Gherghe.
Indicaţii la obiect
Unul dintre constructori, Doru Iliescu, ne-a declarat că firma sa îşi va onora con­trac­tul faţă de municipalitate: „Avem multe lucrări la corpul ad­ministrativ, mă refer la vestiare, holuri, grupuri sa­nitare, gresie, faianţă, placaje de granit, instalaţii sanitare, ter­mice şi electrice. Noi vom res­pecta termenul”, ne-a de­clarat directorul Doru Iliescu. De altfel, pe toată durata ins­pecţiei de ieri, primarul Gher­ghe şi viceprimarul Paponiu s-au plimbat prin toate încă­pe­rile din corpul administrativ cu toată armata de directori şi in­gineri după ei. Aproape ni­ciu­nul nu a scăpat de indi­ca­ţiile edilului-şef: ,,Dorule, vreau să-mi faci aici o mo­di­ficare, că nu-mi place!”, „Vali, tu să vopseşti mai re­pede ce ai de vopsit!”, „Costi, cele 22.000 scaune să fie gata mon­­­tate până pe 5 noiem­brie!”, le spu­nea scurt, pe rând, la fie­care, primarul Cons­tantin Gherghe.

FC Drobeta joaca la Vanju Mare

In timpul renovarii FC Drobeta isi disputa meciurile de acasa la Vanju Mare, un stadion de 2500 locuri.






Poze Stadion inaite de renovare














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu