STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

joi, 10 decembrie 2009

Stadionul "Brasov Arena", Brasov

Stadion de 5 stele la Braşov
Braşovul va avea în maximum doi ani de zile un stadion care se va ridica la cele mai înalte standarde UEFA şi FIFA. Noua arena va fi construită pe ammplasamentul veciului stadion Municipal, care a început deja să fie demolat. Acţiunea de demolare va dura aproximativ 3 luni de zile, după care se va începe construcţia efectivă a noii arene.
"Va fi un stadion doar pentru fotbal. Nu va avea piste de atletism prin jur sau altceva, tribunele vor fi foarte apropiate de teren, cam ca la stadioanele englezeşti. Estimăm să terminăm tribunele şi terenul în maxim un an de zile, apoi urmînd a face şi celelalte dependinţe, respectiv hotel, magazine, utilităţi sportive. Cred că în cel mult doi ani şi jumătate stadionul va fi gata. Avem echipă de fotbal valoroasă la Braşov şi trebuie să avem şi un stadion pe măsură”, a spus patronul FC Braşov, Ioan Neculaie.
Banii, aproximativ 30 de milioane de euro, vor veni de la primărie 50% şi de la grupul de firme Prescon, controlat de bossul “stegarilor”, Ioan Neculaie. Capacitatea arenei va fi de 23.000 de locuri, toate pe scaune şi acoperite. De asemenea, se vor amenaja şi 3.000 de locuri de parcare, pentru a îndeplini standardele UEFA şi FIFA, spaţii comerciale, restaurante săli de conferinţe şi expoziţii. La stadion va fi amenjata şi un magazine official al clubului, dar şi un muzeu cu istoria lui FC Braşov. În România stadion de 5 stele va mai fi doar viitorul Lia Manoliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu