STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

miercuri, 16 decembrie 2009

Sintetic de 100.000 euro la Berceni!
ACS BERCENI ŞI-AU INAUGURAT TERENUL PRINTR-UN AMICAL CU JUVENTUS (04.12.09 )
Azi de dimineaţă, liderul seriei a II-a, ACS Berceni, şi-a inaugurat un teren sintetic de ultimă generaţie, care a costat în jur de 100.000 euro. Un astfel de eveniment nu putea fi sărbătorit decât printr-un amical, iar, în virtutea bunelor relaţii dintre cele două conduceri, a fost invitat la inaugurare liderul seriei a III-a, Juventus Bucureşti.
Banii investiţi de către gruparea din Berceni au avut drept rezultat un teren sintetic cum au foarte puţine echipe, chiar şi în Liga 1. Toţi cei prezenţi au fost impresionaţi de calitatea suprafeţei de joc, impecabilă în ciuda unei frigului de afară, dar şi a unei umidităţi ridicate la ora 11, atunci când a început amicalul.
Ambele echipe au venit cu poftă de joc, chiar dacă nu au fost folosite primele garnituri. Dacă oaspeţii, conduşi de pe margine de "Oneaţă" Augustin au venit la Berceni cu foarte mulţi tineri şi un singur portar, în schimb gazdele, cu Marin Dragnea pe bancă, au testat o serie de jucători aflaţi în probe la gruparea din Berceni.
Chiar dacă Berceniul a câştigat cu 7-0 (goluri Spătaru, Fâşie - pen., Medescu, Creţu, Mocanu, Müller 2), scorul a fost lipsit de importanţă, ambele echipe profitând de şansa acestui amical pentru a-şi ţine jucătorii în priză la doar o săptămână după terminarea campionatului. Trebuie apreciată şi evoluţia puştilor din tabăra Juventusului, care nu au făcut doar act de prezenţă, însă neşansa şi lipsa de experienţă i-a împiedicat să marcheze în câteva rânduri.
Trecând peste cele câteva intrări mai tari, la limita regulamentului, singurul incident regretabil a fost accidentarea juniorului Medescu la faza golului al treilea când a fost lovit de portarul Donose şi s-a ales cu o entorsă la gleznă.
Trecând peste meciul în sine, merită apreciat efortul depus de către cei din Berceni în amenajarea unei baze sportive elegante cu condiţii cum au puţine echipe din Liga a II-a. Un merit important în toate acestea îl are primarul comunei Berceni, Marian Ghenu, fost jucător de fotbal, care a ştiut cum să sprijine echipa cu tot ce a avut nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Problema drumului de acces spre stadion, care nu este încă asfaltat, va fi rezolvată după finalizarea tuturor lucrărilor de îmbunătăţire a bazei. Şi asta deoarece se vor folosi utilaje grele în zonă, situaţie care ar duce la distruge unui drum proaspăt asfaltat.
Aşa cum ne-a mărturisit preşedintele grupării din Berceni, Ştefan Stana, până la finalul sezonului se vor monta tribune noi de circa două mii de locuri, dar şi o tabelă electronică. Va apărea şi o masă a presei, iar pe noul teren sintetic se vor muta actualele tribune de pe terenul principal. Nu vor lipsi şi o parcare, dar şi multe alte îmbunătăţiri aduse bazei din comuna Berceni. 04.12.09 (www.liga2.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu