STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

joi, 12 noiembrie 2009

Stadioane Liga 3 Stadionul "Michael Klein", Hunedoara - FC Hunedoara

Stadionul "Michael Klein", Hunedoara
FC Hunedoara


Stadionul "Michael Klein" are o capacitate de 16500 de locuri. Aici joaca meciurile de acasa formatia FC Hunedoara (fosta Corvinul Hunedoara).

Date tehnice

Nume: Stadionul “Michael Klein”
Adresa: str Mihai Viteazul nr 10 Hunedoara - jud Hunedoara
Anul constructiei: 1960
Anul inaugurarii: 1960
Renovare: 2006
Capacitate: 16.500 locuri
Categorie UEFA: 1*

Istoric


Initial Stadionul din Hunedoara avea 15.000 de locuri,dar la insistentele lui Mircea Lucescu s-a mai construit inca o tribuna cu o capacitate de 2500 de persoane. Meciul de inaugurare a stadionului a avut loc in anul 1960 in compania Universitatii Cluj, meci castigat de Corvinul cu scorul de 2-0. O data cu montarea scaunelor de plastic capacitatea a fost redusa din nou la 16.500.
Amplasată în centrul civic al municipiului Hunedoara, principala arenă sportivă a oraşului, stadionul "Michael Klein", nu dispune de niciun WC public, nici măcar de unul ecologicFie iarnă, fie vară, de ani buni, spectatorii care vin etapă de etapă la meciurile echipei de fotbal Corvinul Hunedoara, găzduite de stadionul "Michael Klein", urinează pe trunchiurile copacilor, pe gardurile care împrejmuiesc tribunele sau pe la colţurile clădirilor din zonă. Chiar şi doamnele şi domnişoarele care se încumetă să vină pe arena administrată de Primăria Hunedoara sunt puse în dificultate atunci când vezica le face probleme. Nici chiar observatorii delegaţi de Federaţia Română de Fotbal să supervizeze meciurile de la Hunedoara nu au un regim special.În degradare continuăMai mult, arena care la începutul anilor '80 găzduia meciuri de fotbal în Cupa UEFA şi Cupa Balcanică este în paragină acum şi abia dacă îndeplineşte condiţiile de organizare a meciurilor din Liga a II-a de fotbal din România. La cel mai mic cutremur, tribunele sunt în pericol să se dărâme, iar de pista de atletism din zgură, care înconjoară terenul de fotbal, a mai rămas doar numele. Aceasta e plină de bolovani şi gropi, iar după o ploaie zdravănă, devine impracticabilă. La fel şi terenurile de antrenament din jurul stadionului - pe care odată s-au antrenat fostele glorii sportive şi fotbalistice ale Hunedoarei: Mircea Lucescu, Michael Klein, Mircea Rednic, Ioan Andone, Romulus Gabor, Ioan Petcu - sunt pline de bălării, impracticabile şi pun în pericol sănătatea celor 200 de copii şi juniori care îşi desfăşoară activitatea aici, zi de zi.

Groapă de gunoi în buricul târgului

Situat în centrul municipiului Hunedoara, fostul complex sportiv care poartă numele celui mai reprezentativ fotbalist hunedorean, Michael Klein, era odată o oază de verdeaţă. Acum e sufocat de supermarketuri, iar spaţiul rămas încă neocupat a fost transformat într-o groapă de gunoi unde sunt depozitate tone de moloz şi resturi menajere.Nu vă vine să credeţi? Mergeţi la faţa locului sau veniţi sâmbătă, la ora 11, la meciul de fotbal Corvinul-IS Câmpia Turzii.

Promisiune electorală neonorată

Stadionul "Michael Klein" a ajuns într-o stare deplorabilă în ciuda promisiunilor făcute de primarul municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau, în campania electorală din 2004. La finalul lui 2007, acuzat de suporterii Corvinului că a promis că va face o echipă de fotbal care va activa în Liga I, edilul şef a organizat o conferinţă de presă pentru a dezminţi aceste afirmaţii. "Niciodată nu am promis că voi face lucruri grozave în ceea ce priveşte echipa de fotbal a oraşului. Da, am afirmat că voi susţine modernizarea bazelor sportive din oraş", s-a apărat Schiau."Voi readuce bazele sportive ale oraşului la nivelul la care au fost atunci când s-au format campionii noştri: Marieta Ilcu, Michael Klein, Mircea Rednic, Ioan Andone, Romulus Gabor, Dorin Mateuţ", Nicolae Schiau, primarul Hunedoarei - mai 2004.

Poze












































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu