STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

luni, 19 aprilie 2010

ENCICLOPEDIA STADIOANELOR  DIN ROMANIA



Site-ul WWW.STADIUMROMANIA.BLOGSPOT.COM se vrea a fi o enciclopedie de prezentare a tuturor stadioanelor din Romania.In cadrul site-ului sunt prezentate pe rand stadioanele echipelor de Liga 1, Liga 2 si 3, precum si stadioanele din fiecare judet in parte. Fiecare stadion este prezentat cu date referitoare la localizare(oras, acces stadion), infrastructura, capacitate si categorie Uefa si pentru fiecare stadion sunt postate poze.(!S-ar putea ca datele pe care le-am gasit sa nu fie asa de relevante sau nu corespund, va rog sesizati acest lucru.!)

Pentru o mai buna prezentare a stadioanelor va rog, daca doriti si aveti poze interesante, puteti sa trimiteti poze si/sau prezentare(localizare, capacitate, echipa care evolueaza pe stadionul respectiv) cu diferite stadioane din tara.Adresa unde se poate trimite date despre stadioane este
StadioaneRomania@gmail.com
Stadionul "Tineretului", Rovinari

    Stadionul Tineretului omologat
sursa text si foto: www.primariarovinari.ro
  Prima etapă de construcţie a stadionului din Rovinari denumită IA care presupune realizarea suprafeţei de joc, a pistei şi împrejmuirea a fost realizată, motiv ce i-a determinat pe oficialii clubului Jiul Rovinari să solicite Federaţiei Române de Fotbal omologarea terenului pentru a putea disputa pe acesta toate partidele pe care echipa locală le va desfăşura pe teren propriu. Astfel că în după-amiaza de vineri mai mulţi reprezentanţi ai FRF, jandarmeriei, etc au fost prezenţi la stadion pentru a verifica dacă sunt întrunite toate condiţiile pentru disputarea meciurilor de fotbal. Jiul Rovinari a obţinut o omologare provizorie care îi permite disputarea meciurilor considerate acasă până la finalul acestui campionat.

Oficialii veniţi să constate dacă stadionul întruneşte condiţiile de omologare au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut la Stadionul Rovinari şi au felicitat administraţia locală pentru infrastructura creată în domeniul sportului.
Stadionul din Rovinari dispune de un drenaj perfect, cu sistem de infiltrare şi scurgere a apei nepermiţând acesteia să băltească, iar gazonul este printre cele mai bune din ţară. Băncile de rezervă sunt compuse din 15 locuri şi sunt acoperite. La fel şi scaunul observatorului. Până la realizarea tribunei oficiale şi a vestiarelor, la stadion s-au adus trei containere, câte unul pentru gazde, oaspeţi şi arbitri care sunt dotate cu câte 3 cabine de duşuri fiecare, cu boiler pentru apă caldă şi căldură.
Oraşul Rovinari este printre puţinele oraşe din România unde se încearcă şi probabil se va realiza un stadion modern şi cochet după anul 1989. Se ştie foarte bine că după Revoluţie nu s-a mai construit nimic în materie de sport în ţara noastră.

Poze cu noul stadion

vineri, 16 aprilie 2010

AS Roma (Botosani) - Teren de 500.000 Ron inaugurat la Botosani

AS Roma (Botosani) - Teren de 500.000 Ron inaugurat la Botosani

sursa : www.gsp.ro
La Roma, a fost inaugurat unul dintre cele mai frumoase terenuri de fotbal din judeţ. Omul de afaceri Gică Tăbultoc a investit într-o bază sportivă demnă de invidiat. Cu un gazon impecabil şi o instalaţie de irigare cum nu au nici cluburile de prima ligă, terenul de la Roma reprezintă o performanţă.
Organizatorii s-au gândit la toate înaintea inaugurării: panglica de tăiat, protocol, oameni de ordine, inclusiv un crâsnic cu care un angajat special instruit să scoată mingea din pârâul din apropiere. Atmosfera a fost cu adevărat de sărbătoare.
Prezent la eveniment, Cornel Şfaiţer, membru în Comitetul Executiv al FRF, a ţinut să menţioneze că dacă s-ar face cât mai multe baze sportive de nivelul acesta ar creşte în valoare fotbalul botoşănean. "Aceste baze ar trebui să fie rampa de lansare a tinerilor cu aptitudini în acest sport şi s-ar lărgi astfel aria de selecţie pentru fotbalul românesc", a declarat Cornel Şfaiţer.


Poze

Baza Sportiva noua la Madaras (Bihor)

Echipa de Liga a V-a Bihor Atletico Mădăras şi-a inaugurat miercuri noua bază sportivă în compania FC Bihor.

O bază cochetă cu vestiare noi şi spaţioase, teren împrejmuit şi o tribună metalică, care ar putea găzdui liniştit partide de nivelul Ligii a III-a.
Ne-a părut foarte bine că echipa fanion a judeţului a venit la Mădăras. Avem o bază sportivă bine pusă la punct de patronul Ioan Turcuţ, iar dorinţa noastră este să ajungem să evoluăm într-un eşalon superior. Suntem o echipă de amatori care a avut în faţă nişte profesionişti, iar diferenţa s-a văzut. Sperăm să legăm o prietenie de lungă durată cu FC Bihor”, a spus la final antrenorul gazdelor.
După meci, organizatorii şi-au dus invitaţii la ştrandul termal din localitate la bogracs şi mici, un preambul la ziua de 1 Mai.

Poze
sursa: www.bihon.ro

miercuri, 14 aprilie 2010

Satu-Mare - Bazele sportive, desfiinţate sau în paragină

Satu-Mare - Bazele sportive, desfiinţate sau în paragină













Înainte de 1989, municipiul Satu Mare avea numeroase baze sportive şi stadioane bine întreţinute pe care erau organizate competiţii sportive de anvergură. În ultimii 20 de ani, multe dintre acestea au dispărut, iar cele rămase se află într-o avansată stare de degradare. Printre bazele sportive dispărute total pot fi enumerate arenele Flacăra, Flamura sau Abatorul, în timp ce stadioane ca Unio sau Olimpia se degradează pe zi ce trece. Nici fosta bază de antrenament a elevilor “Dinamo” nu mai este întreţinută, pe jumătate din terenul de fotbal gazonul a dispărut. Autorităţile locale dau neputincioase din umeri, spunând că nu există fonduri necesare pentru reabilitarea acestor baze sportive. Este la fel de adevărat că, în afară de handbal masculin şi baschet feminin, judeţul Satu Mare nu contează pe harta sportivă a ţării la sporturi de echipă. Pe de altă parte, este foarte greu de realizat performanţe notabile atâta vreme cât în judeţ nu sunt baze sportive decente.


Tribune degradate la stadionul Unio
Prin anul 1985, când echipa de fotbal Unio Satu Mare promova în Divizia B, pe terenul unde aceasta îşi organiza meciurile s-au construit tribune în care puteau lua loc circa 5.000 de persoane. Între timp, echipa s-a unit cu Olimpia, iar stadonul a rămas de izbelişte. În urmă cu câţiva ani, SC Unio SA a cedat stadionul Ministerului Finanţelor, care ulterior l-a dat în administrarea Ministerului Educaţiei. Pe acest teren fac uantrenamente echipele de juniori ale Liceului cu Program Sportiv, iar gazonul este cât de cât întreţinut. Însă tribunele acestuia, pentru construcţia cărora s-au cheltuit foarte mulţi bani la vremea respectivă, arată deplorabil. Printre dalele de beton au crescut boscheţi, iar în zonă este un miros pestilenţial provenit, cel mai probabil, de la cele câteva familii de romi care şi-au găsit adăpost sub tribune.
O altă bază sportivă care se degradează pe zi ce trece este “Dinamo”. Chiar şi azi aici se ţin unele ore de educaţie fizică, iar elevii de la Liceul cu Program Sportiv fac antrenamente. Însă terenul de fotbal cu dimensini reduse se degradează pe zi ce trece. Pe mai bine de jumătate din suprafaţa acestuia nu mai există gazon, iar vestiarele nu au mai fost zugrăvite de mult timp.

Stadionul Olimpia arată din ce în ce mai rău

Nu este un secret pentru nimeni că stadionul Olimpia, cândva emblema fotbalului sătmărean, se degradează de la o zi la alta. Vremurile când pe acest stadion veneau echipe precum Dinamo, Steaua, Rapid sau “U” Craiova par apuse de mult, iar odată cu desfiinţarea echipei se pare că aceste vremuri nu vor reveni prea curând. Aflat în administrarea Primăriei Satu Mare, aici nu au mai fost făcute lucrări de consolidare de foarte mult timp. Motivul este simplu. Nu sunt bani pentru astfel de investiţii. Noroc cu oamenii de suflet care se străduiesc să menţină stadionul aşa cum arată el azi. Însă nu este suficient. Ar trebui nişte fonduri, însă pe aceste vremuri de criză este puţin probabil că se vor şi găsi.
Chiar dacă arată aşa cum arată, aceste stadioane sunt cât de cât funcţionale. Cel puţin se pot organiza competiţii sportive. În prezent, în afară de Olimpia şi Someşul, în municipiul Satu Mare se mai poate juca doar pe “Voinţa” şi “Mobila”, locaţii de profil care mai întrunesc minimele condiţii necesare desfăşurării unui meci de fotbal. Însă şi acestea arată foarte rău şi ar necesita unele reparaţii cât de curând.

Baze sportive dispărute
Cele prezentate până acum sunt doar bazele sportive care, chiar dacă nu arată bine, mai există totuşi. Însă, de-a lungul timpului, câteva dintre fostele arene de fotbal au dispărut. Una dintre ele este arena de fotbal “Flamura” din imediata vecinătate a Textilei Ardeleana, care, între timp, a falimentat. Înainte de ‘89, pe acest teren îşi organiza competiţiile sportive echipa cu acelaşi nume. După desfiinţarea acesteia, pe acest teren juca echipa de fotbal feminin a Sătmarului. Între timp, şi această echipă s-a desfiinţat, iar terenul a rămas al nimănui. Aici s-au adăpostit câteva familii de romi care au distrus vestiarele, iar din ceea ce a mai rămas şi-au făcut câteva colibe. Porţile de fier şi gardul împrejmuitor au fost furate, iar gazonul, care odinioară era de bună calitate, a fost distrus în totalitate. Totuşi, cu nişte investiţii minime, aici s-ar putea juca fotbal.
O altă bază sportivă dispărută este “Abatorul” de lângă Fabrica de bere precum şi fostul stadion “Flacăra”, pe care juca echipa fostei fabrici “23 August”. Din ultimul stadion, amplasat în Grădina Romei, nu a mai rămas nimic, aici fiind construite, între timp, clădirile Universităţii Tehnice. De asemenea, au mai dispărut bazele sportive ale echipelor “Autobaza” şi “Peco” Satu Mare.

Primăria nu dispune de fonduri
Primarul muni­cipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, ne-a declarat că practic niciuna din aceste baze sportive nu aparţine direct de Primărie, cu excepţia stadionului “Olimpia”, care, după ce a fost cedat clubului de fotbal, şi apoi reluat, ar avea nevoie de investiţii de zeci de milioane de euro, bani pentru reabilitare. “Reabilitarea acestui stadion ar costa câteva zeci de milioane de euro cu care s-ar putea construi un altul. Deocamdată nu avem aceşti bani, dar, chiar dacă i-am avea, nu i-am folosi pentru reabilitarea acestuia pentru că nici măcar nu avem echipă de fotbal. Acolo este vorba despre lucrări la structura de rezistenţă, nu un simplu văruit”, a precizat Ilyes.
În ceea ce priveşte stadionul Unio, primarul a precizat că încă nu se ştie cui aparţine. “Fabrica Unio l-a cedat Ministerului de Finanţe, după care a ajuns în proprietatea Ministerului Educaţiei. De aici i s-a pierdut firul. Probabil că dosarul acestui stadion zace pierdut pe undeva pe la Ministerul Edcaţiei pentru că nici Inspectoratul Şcolar nu îl are în administrare. Aici, cu investiţii mult mai mici, am putea face lucrări de reabilitare, realizând un stadion frumos. Dacă nu ştim al cui este, nu ne putem apuca de treabă”, a mai precizat primarul. Referitor la celelalte baze sportive, acestea sunt terenuri private şi nu se poate face nimic.
Sursa: Florin Dura (www.gazetanord-vest.ro)