STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

miercuri, 24 martie 2010

Noul Stadion "Ilie Oana"

Stadionul "Ilie Oană" va fi construit din beton


Consilierii locali ploieşteni au votat, azi, proiectul de refacere a stadionului ”Ilie Oană” din Ploieşti, investiţie în valoare de peste 17 milioane euro.
Proiectul de hotărâre a cuprins trei variante de realizare a investiţiei, intens dezbătute de consilierii PSD. Aleşii social-democraţi au fost nemulţumiţi de suma mare pe care o presupune reconstrucţia stadionului şi de faptul că investiţia iniţială, votată anul trecut, a fost stopată de Executiv care a readus hotărârea pe masa consilierilor municipali, după ce valoarea acesteia a fost ridicată cu aproximativ 50%.
Investiţia de peste 17 milioane euro va fi asigurată din bugetul local din 2010 şi 2011, printr-un credit BCR.
Potrivit expunerii de motive din HCL, ”investiţia este necesară prin faptul că este de interes public major, ea devenind imediat o sursă de venit la bugetul local, închirierea stadionului pentru alte activităţi, cât şi spaţiile comerciale şi publicitare vor contribui la amortizarea rapidă a investiţiei”.
Din cauza faptului că tribunele noi reprezintă 50% din bugetul preconizat, s-au analizat două variante tehnico-economice pentru acestea, cea de-a doua având la rândul său alte două variante.
Prima variantă prevedea construirea de tribune în sistem modular metalic prefabricat autoblocant, proiectarea şi execuţia ridicându-se la suma totală de 15,6 milioane euro. Varianta 2A prevede construirea de tribune cu sistem din beton prefabricat, costurile totale de refacere a stadionului fiind, în acest caz, de 14,7 milioane euro.
Varianta 2B cuprinde tribune cu sistem din beton prefabricat cu zone etajate sub tribune, cu spaţii comerciale conexe şi parcări, suma totală la care se ridică investiţia fiind de 17,37 milioane euro.
Proiectarea va dura patru luni, iar lucrările de refacere a stadionului ”Ilie Oană” se vor derula pe 12 luni.
Consilierii municipali au ales soluţia propusă prin varianta 2B. 21 dintre cei 22 de consilieri locali prezenţi au votat "pentru".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu