9. Stadionul "Gloria", Bistrita
Gloria Bistrita
Stadionul Municipal Gloria este o arenă sportivă din oraşul Bistriţa. Este folosită mai ales pentru meciuri de fotbal şi pe acest stadion îşi dispută meciurile de pe teren propriu echipa Gloria Bistriţa.
Date tehnice
Fondat: 1930
Locaţie: Bistriţa
Nume complet: Stadionul Municipal Gloria
Construit: 1929
Deschis: 29 mai 1930
Renovat: 2008
Proprietar: Consiliul local Bistriţa
Beneficiar: Gloria Bistriţa
Capacitate: 7.800
Suprafaţă de joc: Iarbă
In prezent, Stadionul Municipal Gloria, situat intr-o oaza de verdeata si liniste, langa Parcul Municipiului Bistrita, are o capacitate de 7.800 de locuri si cuprinde tribuna oficiala, tribuna 0, tribuna I (10 sectoare), tribuna a II-a (10 sectoare) si o peluza (4 sectoare). Masa presei este situata la tribuna a II-a, iar tribuna oficiala si tribuna 0 despart tribuna I in doua jumatati a cate 5 sectoare.
Istoric
Primul stadion al orasului Bistrita a fost improvizat pe un fost aerodrom militar, dupa anul 1920.În anul 1929, conducerea clubului Gloria a obţinut un teren în apropierea uzinei electrice pentru amenajarea unei arene sportive.
Stadionul a fost inaugurat la data de 29 mai 1930, în cadrul unui eveniment care a inclus şi un meci de fotbal între Gloria şi echipa liceului din Năsăud.
In data de 18 decembrie 2008, ACF Gloria 1922 Bistrita a organizat o importanta festivitate de omologare si inaugurare a lucrarilor de modernizare si consolidare efectuate la Stadionul Municipal Gloria, care raspund cerintelor exigente prevazute in Manualul de Licentiere al Federatiei Romane de Fotbal pentru Liga I. La eveniment au fost prezente personalitati de marca, in frunte cu presedintele FRF, Mircea Sandu. Tribuna oficiala a fost renovata in totalitate si au fost optimizate functiunile din punctul de comanda. In 2008 a fost inaugurat sistemul electronic de ticketing si control-acces in stadion pe baza de turnicheti.
Stadionul dispune de un sistem modern de sonorizare, de o tabela de afisaj electronica ambientala, fiind reannoit si sistemul de monitorizare video a spectatorilor, de supraveghere interna si externa. Lucrarile la instalatia de nocturna au fost finalizate, fiind data in folosinta in 2009, la puterea de 1.400 lucsi. A fost refacuta suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind de nivel european. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizata, de o instalatie de incalzire moderna si de un drenaj conform standardelor in vigoare. Pentru pregatirea si intretinerea terenurilor, clubul Gloria dispune de cele mai moderne utilaje. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribuna: vestiare, sali, spatii de refacere, grupuri sanitare, sala de forta. Spatiile aferente mass-media au fost renovate, ziaristii dispunand de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la Internet wireless. Au fost amenajate spatiile de sub peluza, a fost realizata cantina pentru sportivi, dotata cu bucatarie, sali de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Terenul 2 de pregatire a fost regazonat, fiind create conditiile realizarii sistemului de iluminat. S-au efectuat lucrari de amenajare si la spatiile si dependintele din interiorul Complexului Sportiv, pentru ca toti bistritenii sa se poata mandri cand intra pe portile stadionului.
Clubul Gloria isi propune pe viitor sa continue lucrarile de refacere, modernizare si infrumusetare, pentru a aduce Stadionul Municipal la cele mai inalte standarde, pentru a spori confortul spectatorilor si pentru a crea cele mai bune conditii tuturor celor prezenti la evenimentele sportive organizate pe aceasta arena.
Baza sportivă Gloria cuprinde şi un teren secundar de fotbal, pentru antrenamente, dotat cu instalaţie de nocturnă. Complexul mai conţine un mini-hotel, precum şi un teren cu gazon sintetic.
Poze
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu