STADIOANE ROMANIA

SALI DE SPORT DIN ROMANIA

miercuri, 22 iunie 2011

Stadionul "ARENA NATIONALA" - STADIUL LUCRARILOR

                                                                  ARENA NATIONALA

Stadionul, în cifreConstrucţia

- Structura: 67.000 mp de beton şi 7.200 tone de armătură
- Elemente prefabricate din beton: 25.000 mp
- Construcţii metalice: 2.500 tone
- Cabluri metalice: 700 tone
- Suprafaţă construită desfăşurată: 108.420 mp
- Suprafaţa faţadei: 3.900 mp
- Suprafaţa acoperişului: 29.600 mp
- Suprafaţa acoperişului interior mobil: 9.650 mp
- Suprafaţa transparentă din policarbonat: 4.000 mp
- Peluze: 3 etaje
- Tribuna I: 6 etaje (16.400 de locuri + 3.600 locuri VIP)
- Total locuri: 55.000
- Loje: 42 (504 locuri)
- Masa Presei: 365 locuri
- Locuri pentru persoane cu handicap: 270
- Locuri de parcare subterane: 190
- Puncte de poliţie: 7
- Puncte de prim-ajutor: 7
- Punct pompieri: 1
- Nacelă centrală: 40 tone
- Obiecte sanitare: 360 WC-uri, 292 pisoare,156 lavoare
- Ecrane video: 4 x 30 mp
- Chioşcuri cu vânzare: 62
- Gazon: instalaţie de drenaj / încălzire / stropire.

Sorin Oprescu susţine că stadionul din Bucureşti este pregătit 98% pentru amicalul de lux cu Argentina lui Messi, de la 10 august, însă trebuie apăsată „pedala de acceleraţie“. Mircea Sandu a inspectat ieri şantierul de la „Arena Naţională“ împreună cu primarul Capitalei şi selecţionerul Victor Piţurcă.
„Suntem în contratimp în ceea ce priveşte finalizarea noului stadion, care va purta numele de «Arena Naţională», pentru că e al tuturor românilor. Să zicem că e terminat în proporţie de 98%. Trebuie să mai apăsăm pedala de acceleraţie", a declarat ieri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

„E mai frumos decât la Dublin. Încă o dată am certitudinea asta. Şi îndrăznesc să spun că este puţin şi deasupra stadionului din Frankfurt, pentru că este mai nou. Şi sunt foarte mândru de asta. Mai sunt finisările exterioare de făcut, aleile circulare, să drenăm pământul şi să punem rulourile de iarbă, ca să nu stăm atunci să vedem cum cresc bălăriile. La acoperiş mai sunt treisprezece elemenţi de pus şi cele patru ecrane. Acum începe să trăiască şi stadionul, să pulseze", a mai explicat Oprescu.
„Aleea Campionilor“ va fi amenajată în afara stadionului de 55.000 de locuri 

Se face şi „Aleea Campionilor"Primarul Sorin Oprescu este de acord cu iniţiativa senatorului Cristian Ţopescu, care a propus ca în jurul arenei să fie ridicate statui care să-i reprezinte pe foştii mari campioni olimpici ai României. „Statuile se studiază momentan de către un corp de artişti plastici. Nu încercăm să realizăm ceva opulent, ci o reprezentare a disciplinelor olimpice", a explicat edilul Bucureştiului.

Argentina ne aduce 1.200.000 de euro

Selecţionerul Victor Piţurcă a strâmbat puţin din nas pentru că primarul Sorin Oprescu a întârziat mai bine de jumătate de oră faţă de ora stabilită a vizitei, dar s-a luminat brusc la faţă în momentul în care a început să exploreze stadionul.

„Venind mai devreme cu preşedintele, am discutat despre cuplaje. Trebuie să revină în Bucureşti. Eu cred că atunci când vor reveni cuplajele, acest stadion va fi mereu plin. Mi-am adus amintele de cuplajele din vremea când eram jucător, era o adevărată sărbătoare un astfel de eveniment. De ce să nu se poată repeta acest lucru şi în zilele noastre? Eu cred că şi galeriile vor accepta că trebuie să se înţeleagă", a declarat tehnicianul în vârstă de 55 de ani.

sursa: ADEVARUL.RO